Субота, 27.04.2024, 20:35
Вітаю Вас Гість | RSS

НВК смт. Заболоття

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 10 » Родинне свято
15:09
Родинне свято

 

         Родина – це наше багатство. У цих словах прихована  щира любов, велика шана та одвічне щастя кожного, адже як добре у сувору погоду життєвих незгод знайти прихисток саме тут, у рідному домі, у колі рідних серцю людей.

         Ці слова стали ключовими для родинного свята, яке підготувала Тетяна Акдіївна Глущук разом зі своїми учнями – З-Б класом, запросивши батьків, дідусів і бабусь, родичів.
Початок свята нагадав про давню українську традицію -  дарування короваю. І тут полетіли тисячі добрих слів із вуст малечі: «Наші бабусі та дідусі вміють йти проти течії життя, долати біди та нещастя, таких неможливо зламати! Жодного слова, скарги на хворобу, тяготи долі ніхто не чув від них ніколи».

Діток запитали:

-Ось вслухайтеся, діти, у ці слова: бабуся, бабусенька, бабуня, бабусечка, бабця, бабусечка. Чому вони такі лагідні, такі пестливі?

-Тому що бабуся прожила на світі удвічі більше за наших маму і тата, бачила в житті удвічі більше за них, і ми удвічі дорожчі для неї, бо ми - діти її дітей, бо ми - її онучатка, дівчатка чи хлоп'ятка, бо ми - її пташенятка, ластів'ятка.

А як же на українському святі та й без пісні?
«Бабуся», «Пісня по дідуся», «Промінці для бабусі» - все долинуло до самого серця. У стареньких виступили сльози, а для того, щоб трішки  розсмішити своїх бабусь і дідусів  учні виконали пісню "Бабця спить".
Бабуся! Чи є в світі краща людина? Скільки вона пережила, але яка ніжна, щира! Скільки вона недоспала ночей, голублячи онучат! Давайте подивимося у бабусині очі. Які вони щирі! У них не побачиш ні лукавства, ні хитрощів. Це погляд добра й любові. І хоч яке горе не обходило бабусиної хати, особливим блиском світилися очі бабусі тоді, коли приїжджали до неї онучатка. У кожної бабусі своє життя, своя доля. Її доля…

Ми раді, що в цей день школа зібрала родину. У повсякденних життєвих клопотах часто забуваємо казати один одному добрі слова, а згадуємо про це на такому душевному  святі. Адже кожен день можна дякувати близьким за їхню турботу, ласку, допомогу. На це піде кілька хвилин, зате рідне нам серце любов зігріватиме цілий день…

Богдана ШПАК

член гуртка журналістів

НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня – дитячий садок»  смт Заболоття

Переглядів: 425 | Додав: Mehanikos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz